Sjokoladehjerte
Sjokoladehjerte er en frisk og deilig sjokoladekake med god smak av peppermynte. Festkaken har deilig sjokoladeganache som du gjerne kan lage dagen før.
Ingredienser
Kakebunn:
200 g smør
40 g kakaopulver
4 romtempererte egg
4 dl sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
Sjokoladeganache:
4 dl kremfløte
400 g sjokolade
8 dråper peppermynteolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Smelt smøret og bland inn kakaopulveret. Pisk egg og sukker til eggedosis, og tilsett kakaoblandingen. Sikt til slutt inn mel og bakepulver, og rør sammen.
- Hell røren over i en smurt langpanne på ca. 30 x 40 cm.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter, avkjøl på rist.
- Ganache: Finhakk sjokoladen. Varm fløten til kokepunktet og hell over sjokoladen. La den stå litt før du rører blandingen glatt og tilsetter peppermyntesmak.
Tips: lag gjerne sjokoladeganachen en dag i forveien. Oppbevares i romtemperatur.
- Montering: Når kaken er avkjølt skjærer du ut to hjerter av langpanneformen.
- Ha et lag med ganache på det ene kakehjertet og plasser det andre hjertet oppå. Smør et tynt lag ganache på hele kaken.
- Plasser kaken over en rist og varm resten av ganachen over vannbad eller i en mikrobølgeovn til den er flytende. Hell over kaka og bruk en palettkniv til å bre sjokoladen jevnt utover slik at den renner godt ned på sidene.
- Sett kaken over på serveringsfat og dekorer etter eget ønske.
Tips: dekorer kaken med sjokoladeblader og melis. Pensle smeltet sjokolade på undersiden av blader og sett i kjøleskap. Hvit sjokolade må pensles to ganger.
Prøv også sjokoladekake med lakris til festbordet.