Frokostkjeks med eple og kanel
Eple og kanel er en klassisk kombinasjon, og det med rette. I disse herlige frokostkjeksene er det godt med smak. Tørkede blomster er med på å pynte dem opp, men de er pene uten også.
Ingredienser
5 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl hvetemel
½ dl kokossukker eller uraffinert sukker
1 ts bakepulver
¼ ts salt
1 dl havremelk
½ dl lønnesirup
1 egg
1 ts malt kanel
1 eple revet
2 ss tørket blomster (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Bruk to spiseskjeer og lag små boller av deigen. Legg dem på stekebrettet. Klapp frokostkjeksene litt ned før du setter brettet inn i stekeovnen.
- Stek frokostkjeksene midt i ovnen ved 180 °C i 15 minutter til de er gjennomstekte og faste.
Disse frokostkjeksene holder seg fint i en tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet i 5-7 dager. De kan også fryses.
Flere frokostkjeks eller frokostcookies:
- Frokostkjeks med tranebær og mandler
- Frokostkjeks med gulrot
- Frokostkjeks med sitron og blåbær
- Frokostkjeks med bringebær
>> Er du ute etter en oppskrift uten hvetemel, anbefaler vi vår grunnoppskrift på havrekjeks som bakes på bare havregryn og havremel.