Epleterte med bygg
Epler og bygg er en suveren kombinasjon. Epleterten smaker aller best nystekt med vaniljeis eller pisket krem, men kan også serveres avkjølt.
Ingredienser
Tertebunn:
200 g byggmel
50 g sukker
175 g smør
1 egg
Fyll:
ca. 500 g skrelte, rensede epler skåret i båter
1 ss malt kanel
3 ss sukker
3 dl matfløte
3 egg
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tertebunn: Bland sammen mel og sukker. Skjær smør i terninger og bland det i det tørre til en jevn masse. Tilsett egg og bland alt raskt sammen, til deigen samler seg.
Tips: Tertebunnen kan lages i mat prosessor eller blandes for hånd.
- Trykk deigen jevnt ut i bunnen og godt opp langs kanten på en terteform. Deigen inneholder såpass mye smør at det ikke er nødvendig å pensle formen.
- La deigen stå i kjøleskap i minst 45 minutter.
- Fyll: Bland sammen eplebåter, kanel og sukker. Fordel dem i tertebunnen. Visp matfløte og egg sammen til en jevn eggestand som helles over eplene i formen.
- Stek epleterten på nest nederste rille i stekeovnen på 180 °C i ca. 35 – 40 minutter, eller til eggestanden såvidt er stivnet. La stå i minst en halvtime før du skjærer i kaken.
- Server med is eller pisket krem.
Flere epler? Prøv også oppskriftene på tradisjonell epleterte eller lettvinn eplekake.