Myslirundstykker
Myslirundstykker er saftige og smakfulle med havregryn, grov hvete, gresskarkjerner og tørket frukt. Smaker godt med ost i matpakken eller som turmat.
Ingredienser
3 ½ dl vann
300 g hvetemel
100 g havregryn
100 g sammalt hvete, grov
50 g gresskarkjerner + ekstra til å strø over før steking
10 g havsalt
25 g gjær
50 g hakkede svisker
50 g hakkede aprikos
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til 37°C, og spar 1/2 dl av det til senere. Smuldre gjæren i vannet.
- Ha mel, havregryn, gresskarkjerner, salt, svisker og aprikoser i en bakebolle. Bland inn den lukne gjærblandingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk tempoet etter hvert. Mot slutten av eltetiden tilsetter du det siste vannet litt etter litt. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen (ca. 15 minutter).
- Dekk med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i tre like store emner som du former til runde boller. Del hver bolle i fire like deler som du triller til rundstykker.
- Pensle med vann og dypp rundstykkene i gresskarkjerner. Sett dem på en stekeplate med bakepapir og hev til dobbel størrelse.
- Stek myslirundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter eller til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.
Prøv også grove myslirundstykker for en enda grovere bakst.