Havregrøt av steel cut havre
Havregrøt av steel cut havre (knivkuttet havre) trenger litt lenger koketid, men grøten er vel verdt de ekstra minuttene. Grøten metter godt gjennom hele dagen.
Ingredienser
Grøt
1 dl knivkuttet havregryn
4 dl vann
½ ts salt
½ dl havremelk, eller vanlig melk
Topping
1 ss peanøttsmør
1 ss honning
1 ss usaltede peanøtter eller andre nøtter
2 ss tørkede tranebær
slik gjør du
Vis ingredienser
Steel cut havre gir en havregrøt med mer tyggemotstand.
Slik gjør du
- Ha havre, vann og salt i en kjele. La det koke opp og la det småkoke i 25-30 minutter. Rør i kjelen med jevne mellomrom.
- Når kornene er møre tilsetter du melk, gir et kjapt oppkok og tar grøten av varmen.
- Havregrøt av steel cut havre kan serveres med litt peanøttsmør, honning, nøtter og tørkede bær på toppen. Eller hva du nå ellers måtte ønske på havregrøten din.
>> Prøv også vår klassiske havregrøt med epler og kanel.