Durumrundstykker
Durumrundstykker av hvetemel, durumhvete og fin sammalt rug er smakfulle og dekorative rundstykker som både barn og voksne vil glede seg over til lunsj.
Ingredienser
800 g hvetemel
400 g durumhvete
100 g sammalt rug, fin
2 ts salt
½ pk gjær
7 dl vann
vann til pensling
mel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen 1 dl til senere i elteprosessen. Bruk kjøkkenmaskin og kjør deigen i ca. 3 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i ca. 6 minutter. Dersom du ikke har kjøkkenmaskin kan du elte deigen godt for hånd. Tilsett den siste dl med vann litt etter litt i små mengder. Deigen skal være smidig og ha en blank overflate.
- La deigen hvile i ca. 1,5 timer. Dekk bakebollen med plast og et klede.
- Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i emner og trill dem til runde kuler. La dem hvile i 20-30 minutter.
- Del emnene i en liten og en stor. Trill dem igjen til små og store kuler. Lag et kryss i de store emnene og legg en liten kule i midten av hvert kryss. Legg durumrundstykkene på stekeplate kledd med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la de etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene lett med vann og strø litt mel på toppen.
- Stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i 20-30 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.