Grove havremuffins
Disse passer godt på tur eller som et energirikt mellommåltid. Grove havremuffins smaker deilig av sjokolade og eple, og kefir i deigen gjør muffinsene ekstra saftige.
Ingredienser
120 g havremel
120 g fullkornshvetemel
70 g hvetemel
2 ts bakepulver
50 g brunt sukker
½ ts salt
4 egg
125 g rapsolje
2 ½ dl kefir eller kulturmelk
2 epler uten skall
100 g mørk kokesjokolade
havregryn til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en bolle.
- Visp sammen egg, olje og kefir. Rør blandingen sammen med det tørre.
- Del eple og sjokolade i biter og ha dem i røren. Bland forsiktig sammen.
- Bruk et muffinsbrett med plass til 16 små eller 8 store muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene nesten fulle.
- Strø litt havregryn over hver muffins før steking.
- Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Muffinsene egner seg veldig godt som niste. Se flere ideer til turmat her!
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!