Sjokolade pôt de crème
Sjokolade pôt de crème er en nydelig fransk festdessert med mørk sjokolade og kokos pyntet med friske bringebær.
Ingredienser
Sjokoladekrem:
2 dl helmelk
2 dl kremfløte
60 g sukker
3 eggeplommer
280 g mørk sjokolade
Kokosmelkgelé:
7 gelatinplater
4 dl kokosmelk
2 ½ dl vann
130 g sukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sjokoladekrem: Kok opp melk og fløte. Pisk sammen sukker og eggeplommer til eggedosis. Hell melkeblandingen forsiktig over i eggedosisen samtidig som du pisker godt for å få en jevn røre.
- Hell røren tilbake i kjelen og varm forsiktig opp til den tykner, men unngå å nå kokepunktet for at kremen ikke skal skille seg. Sil kremen og rør inn sjokoladebiter til en glatt røre.
- Hell sjokoladekremen over i porsjonsformer eller i en firkantet langpanne kledt med bakepapir. Sett formene i kjøleskapet til kremen stivner, ca. 2 timer.
- Kokosmelkgelé: Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Kok opp kokosmelk, vann og sukker. Pisk inn den bløtlagte gelatinen.
- Kjøl ned geléen til romtemperatur, rør litt i den av og til for å unngå at den skiller seg.
- Hell geléen over den stivnede sjokoladekremen og sett formene kjølig i minst 3 timer.
Tips: Hvis du har brukt en langpanne løsner du den kaken fra formen og skjærer den i firkanter med en varm kniv. Pynt med friske bringebær.Oppskriften er laget av Pierre Xavier Chinniah.
Prøv også sjokoladefondant eller sjokolademoussekaker til dessert.