Eple- og pistasjekake
Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
Ingredienser
Kakebunn:
620 g hvetemel
4 ts malt kanel
370 g sukker
4 ts bakepulver
4 stk eple kuttet i små biter
100 g hakkede pistasjenøtter
4 egg
2 ½ dl melk
30 g smør
Glasur:
500 g melis
vann
Pynt:
hakkede pistasjnøtter og eplebiter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland hvetemel, kanel, sukker, bakepulver, eple og halvparten av pistasjenøttene i en skål.
- Tilsett egg, melk, smeltet smør og rør forsiktig sammen til røren akkurat er blandet.
- Hell i en stor langpanne (30 x 40 cm) og stek ved 180 °C i 30-40 min. Avkjøl på rist.
- Lag melisglasur av melis og vann.
- Smør melisglasur over kaken, og pynt med hakkede pistasjenøtter og små eplebiter.
Til deg som er glad i eple i baksten, anbefaler vi også vår klassiske eplekake med kanel og mandler.