Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Lager du Norges sunneste festkake?

Vår og sommer er festkakenes høysesong. Vi er på jakt etter en litt sunnere oppskrift – vinneren får bakeutstyr til verdi av 5000 kroner.
Skriv ut

I ukene fremover står høytidsdager, konfirmasjoner, bryllup og andre festdager i kø. 

På kakebord landet rundt finner vi verdens beste, sjokoladekaker, ostekaker, bærterter og rullekaker. Disse tradisjonelle kakene er fantastiske smaksbomber, fulle av sommer og sol – men kanskje ikke så sunne at det gjør noe.

 

Det er ikke noe problem å unne seg usunne kaker innimellom. Men kan det lages festkaker som er litt mer sunne? Og ikke minst – smaker like godt og ser like gode ut?

Det er vår utfordring til deg som er en dreven hjemmebaker. Gi oss en oppskrift som er original, som har en kakebunn som er sunnere i form av grovt mel, bruk av havregryn eller andre ingredienser som er sunnere enn siktet hvetemel. I tillegg skal den fylles og pyntes så den ser like god ut som en vanlig festkake, men med mindre sukker enn vanlig. Vi krever også at ingredienser i fyll og pynt skal være av den sunnere sorten. Og så må den selvsagt smake som en festkake!

 

Hvordan delta?

  1. Bak en herlig «sunnere festkake» etter kriteriene over.
  2. Del bilde av din festkake på Instagram med #SunnereFestkake2018 #brodogkorn #greteroede og #matpaabordet. Husk at vi kun kan se ditt bilde om du har åpen konto.
  3. Send inn din oppskrift med bilde til post@brodogkorn.no innen 15. juni 2018. Oppskriften må nøyaktig beskrive ingrediensene, mengde, framgangsmåte og ovnstemperatur, steketid m.m. Beskriv også hvorfor din oppskrift er sunnere enn en vanlig festkake.

Det blir valgt ut fem oppskrifter som går til finalen. Oppskrifter som ikke svarer på kriteriene vil ikke bli bedømte.

 

Premie

Vinneren får gavekort på bakeutstyr til verdi av kroner 5000,-
Alle finaleoppskrifter blir publisert på brodogkorn.no og greteroede.no.

 

Jury

Ina-Janine Johnsen, matskribent med matbloggen matpaabordet.no
Jeanette Roede, livsstilsekspert og konseptsjef i Grete Roede
Torunn Nordbø, ernæringsfysiolog, bakebokforfatter og daglig leder ved brodogkorn.no

 

Juryen går igjennom innsendte oppskrifter og plukker ut fem finalister som vil testes før det kåres en vinner i løpet av juni 2018.

 

Ved å sende inn konkurransebidrag gir du arrangørene vederlagsfri rett til fri bruk og distribusjon av finaleoppskrifter og tilhørende bilder i alle medier og kanaler, Opphavsperson vil alltid krediteres.

 

Konkurransen arrangeres av Opplysningskontoret for brød og korn (brodogkorn.no) i samarbeid med

 

> La deg inspirere av andre festkaker!