Asiatisk pannekake med fisk og vårløk
Disse asiatiske pannekakene er inspirert av koreanske vårløkspannekaker. En knallbra oppskrift hvis du vil bli kvitt rester av gårsdagens fiskemiddag!
Ingredienser
Pannekake
½ dl grovmalt sammalt hvete
½ dl maizena
¼ ts salt
¼ ts malt pepper
1 dl vann
2 egg
1 ts chilipaste
5 vårløk
200 gram rester av ferdigstekt fisk, skinn og benfri. Torsk, sei, laks, ørret. Det meste passer i denne retten.
1 ss raps- eller solsikkeolje til steking
Saus
½ dl soya saus
4 ss riseddik
1 ts sesamolje
1 ts honning
Topping
1 ts sesamfrø
¼ frisk rød chili
1 ss hakket frisk koriander
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha mel, maizena, salt og pepper i en bolle og bland sammen. Tilsett vann, ett av eggene og chilipaste. Pisk sammen til en klumpfri røre. Røren skal være ganske tynn.
- Rens og skjær vårløk i ca 15 cm lange strimler.
- Knekk det siste egget i en bolle, og pisk det sammen. Sett det til side.
- Del den ferdigstekte fisken i mindre biter.
- Ha oljen i en stekepanne på middels varme. Fordel vårløken i den varme pannen, og stek til den begynner å få litt farge.
- Hell pannekakerøren over vårløken, og vend på stekepannen slik at røren fordeler seg i et jevnt lag.
- Legg på biter av fisk på pannekaken og hell over det sammenpiskede egget. La pannekaken steke til den er gyllen på undersiden.
- Snu pannekaken og stek den gyllen på den andre siden.
Pannekaken kan være litt vanskelig å snu. Her er et triks: La pannekaken først gli over på en stor tallerken. Hold deretter stekepannen opp ned over tallerkenen og flipp tallerkenen og stekepannen rundt.
- Pisk sammen ingrediensene til sausen.
- Server pannekaken med fiskesiden opp. Dryss sesamfrø, finhakket chili og koriander på toppen og server sausen ved siden av.
>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker.