Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort eller 2 små brød
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1 stort eller 2 små brød

Bananbrød

Et mektig godt bananbrød med kokos. Server til kaffen, eller gjerne også som frokost i helgene med fullkornshvetemel i røren.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bananbrød: Hell smør og sukker i en bolle og miks godt sammen. Tilsett ett egg av gangen og miks godt mellom hvert egg. 
  • Ha i most banan og kokosmelk i røren og bland godt. 
  • Bland sammen mel, maizena, salt og bakepulver. Sil melblandingen inn i røren og rør godt. Vend lett inn kokos. 
  • Hell røren i en brødform på 30×6 cm, og stek i forvarmet ovn ved 180°C i 30-40 minutter. Bruk en kakepinne til å sjekke om brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
  • Glasur: Rør sammen melis og vann til ønsket konsistens på glasuren. Tilsett eventuelt litt konditorfarge. Hell melisglasuren over kaken når den er blitt kald, og strø over kokosflak på toppen.

Likte du dette? Smak også vår sitronkake.

Bruk også fullkornsmel for en grovere og sunnere kake.

>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme