Bananbrød
Et mektig godt bananbrød med kokos. Server til kaffen, eller gjerne også som frokost i helgene med fullkornshvetemel i røren.
Ingredienser
Bananbrød:
Banankake:
115 g smør
225 g sukker
2 egg, romtemperert
290 g hvetemel
10 g maizena
2 ½ ts bakepulver
½ ts salt
2 bananer, modne
2 ½ dl kokosmelk
100 g kokos
Glasur:
Melis
Vann
Konditorfarge
Kokosflak
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bananbrød: Hell smør og sukker i en bolle og miks godt sammen. Tilsett ett egg av gangen og miks godt mellom hvert egg.
- Ha i most banan og kokosmelk i røren og bland godt.
- Bland sammen mel, maizena, salt og bakepulver. Sil melblandingen inn i røren og rør godt. Vend lett inn kokos.
- Hell røren i en brødform på 30×6 cm, og stek i forvarmet ovn ved 180°C i 30-40 minutter. Bruk en kakepinne til å sjekke om brødet er gjennomstekt. Avkjøl på rist.
- Glasur: Rør sammen melis og vann til ønsket konsistens på glasuren. Tilsett eventuelt litt konditorfarge. Hell melisglasuren over kaken når den er blitt kald, og strø over kokosflak på toppen.
Likte du dette? Smak også vår sitronkake.
Bruk også fullkornsmel for en grovere og sunnere kake.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest