Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bare et godt brød

Et godt brød fra Nevlunghavn bakeri? Favoritten er dette eltefrie og saftige brødet med grov rug, havregryn, honning, kefir og hvetemel.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, bløtlegging: Ha rugmel og havregryn sammen med vannet i en bolle og bland sammen. La det stå i ca. en time. 
  • Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene. Trekk bollen med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
    Selv om deigen føles litt fast blir det et godt og saftig brød.
  • Dag 2: Del deigen i to emner og rull ut til brød. Pensle brødene med vann, og dryss på havregryn. Ha brødene i to smurte 1,5-liters brødformer. La brødene stå på et lunt sted og heve til dobbel størrelse. 
  • Forvarm ovnen til 220 °C. Sett brødene på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek brødene i 40 minutter og avkjøl på rist.

Glad i havre? Prøv også oppskriften på vårt grove havrebrød.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
70 stemmer