Bare et godt brød
Et godt brød fra Nevlunghavn bakeri? Favoritten er dette eltefrie og saftige brødet med grov rug, havregryn, honning, kefir og hvetemel.
Ingredienser
Bløtlegging:
210 g sammalt rug, grov
125 g små lettkokte havregryn
4 dl vann
Hoveddeig:
450 g hvetemel
5 g salt
15 g fersk gjær
15 g honning
1 dl kefir
Vann til pensling og havregryn eller sammalt rug til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1, bløtlegging: Ha rugmel og havregryn sammen med vannet i en bolle og bland sammen. La det stå i ca. en time.
- Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene. Trekk bollen med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
Selv om deigen føles litt fast blir det et godt og saftig brød.
- Dag 2: Del deigen i to emner og rull ut til brød. Pensle brødene med vann, og dryss på havregryn. Ha brødene i to smurte 1,5-liters brødformer. La brødene stå på et lunt sted og heve til dobbel størrelse.
- Forvarm ovnen til 220 °C. Sett brødene på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek brødene i 40 minutter og avkjøl på rist.
Glad i havre? Prøv også oppskriften på vårt grove havrebrød.