Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 50 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store muffins
Hvor lang tid tar det? 50 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store muffins

Brødpuddinger med spinat og sopp

Brødpuddinger kan lages både søte og salte, store som små. Disse herlighetene med sopp og spinat har vi laget i muffinsformer. Server alene eller med en frisk salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll godt. Kutt spinaten i mindre biter og ha den i en bolle.
  • Del vårløk i biter. Stek den i litt smør til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Tilsett spinaten i pannen. Sett til side.
  • Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av smøret til den er gyllen. Bland med vårløk og spinat.
  • Skjær brødet i terninger. Bland brødbitene med spinat, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper.
    Bland egg og melk i en bolle.
  • Smør muffinsformer eller små ildfaste former og fordel brødblandingen. Fordel så eggemassen i formene og klem forsiktig ned med en sleiv.
  • La stå i ca 10 minutter slik at brødet suger til eggeblandingen.
    Sett formen(e) midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 25-30 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingene i 5-10 minutter.
  • Server gjerne med en grønn salat.

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

0 / 5