Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 50 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store muffins
Hvor lang tid tar det? 50 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 store muffins

Brødpuddinger med spinat og sopp

Brødpuddinger kan lages både søte og salte, store som små. Disse herlighetene med sopp og spinat har vi laget i muffinsformer. Server alene eller med en frisk salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll godt. Kutt spinaten i mindre biter og ha den i en bolle.
 • Del vårløk i biter. Stek den i litt smør til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Tilsett spinaten i pannen. Sett til side.
 • Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av smøret til den er gyllen. Bland med vårløk og spinat.
 • Skjær brødet i terninger. Bland brødbitene med spinat, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper.
  Bland egg og melk i en bolle.
 • Smør muffinsformer eller små ildfaste former og fordel brødblandingen. Fordel så eggemassen i formene og klem forsiktig ned med en sleiv.
 • La stå i ca 10 minutter slik at brødet suger til eggeblandingen.
  Sett formen(e) midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 25-30 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingene i 5-10 minutter.
 • Server gjerne med en grønn salat.

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer