Brødpuddinger med spinat og sopp
Brødpuddinger kan lages både søte og salte, store som små. Disse herlighetene med sopp og spinat har vi laget i muffinsformer. Server alene eller med en frisk salat.
Ingredienser
3 ss smør
2 sjalottløk
3 vårløk
200 gram aromasopp eller sjampinjong
160 gram frisk spinat
300 g mellomgrovt, tørt brød
3 egg
4 dl melk
½ ts salt
½ ts malt pepper
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Fjern de grove stilkene på spinaten og skyll godt. Kutt spinaten i mindre biter og ha den i en bolle.
- Del vårløk i biter. Stek den i litt smør til den er myk og blank og begynner å bli gyllen. Tilsett spinaten i pannen. Sett til side.
- Kutt sjampinjong i biter, og stek den i resten av smøret til den er gyllen. Bland med vårløk og spinat.
- Skjær brødet i terninger. Bland brødbitene med spinat, vårløk, sopp, det meste av osten, hakket gressløk og timian. Smak til med salt og pepper.
Bland egg og melk i en bolle. - Smør muffinsformer eller små ildfaste former og fordel brødblandingen. Fordel så eggemassen i formene og klem forsiktig ned med en sleiv.
- La stå i ca 10 minutter slik at brødet suger til eggeblandingen.
Sett formen(e) midt i ovnen og stek ved 180-200 °C i 25-30 minutter, eller til eggemassen har satt seg og overflaten er gyllen og sprø. Avkjøl puddingene i 5-10 minutter. - Server gjerne med en grønn salat.
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!