Bygdekvinnelagets havrevafler
Bygdekvinnelagets havrevafler er laget av Kari Hodnungseth fra Gol. Hun vant konkurransen om de beste havrevaflene i 2010. Her er vinneroppskriften.
Ingredienser
5 dl havregryn
10 dl vann
2 dl melk
1 ts salt
8 egg
5 dl kulturmelk
2 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
1 dl smeltet smør
6 ss sukker
Ca 10 dl hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Lag havregrøt av havregryn, vann, melk og salt. Sett grøten til avkjøling.
- Bland havregrøt, sammenvispete egg og de andre ingrediensene i en stor bakebolle. Hvis røren er for tykk når man skal steke kan den tilsettes litt melk eller vann.
Røren kan med fordel stå over natten, og den har samme holdbarhet i kjøleskap som melk.
- Stek vaflene i godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre.