Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrynsfromasj med gelélokk

Byggrynsfromasj med gelélokk er en lekker dessert med frisk smak av bringebær og yoghurt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok vann og byggryn i ca. 25-30 minutter til grynene er møre. Sil av vannet og avkjøl grynene.
  • Legg til side noen spiseskjeer med byggryn og bringebær, som skal brukes til pynt.
  • Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl til geléen er romtemperert. Pass på at den ikke begynner å stivne.
  • Rør sammen yoghurt og kremost og visp inn halvparten av den flytende geléen. Vend inn de kalde byggrynene
  • Fordel massen i en liten springform eller bruk porsjonsformer. Jevn ut overflaten og hell resten av geléen på toppen.
  • Sett kaldt frem til servering – minimum 4 timer.
  • Pynt med byggryn og bringebær og server.

Byggrynsfromasj med gelélokk er inspirert av Randi Linds finalist-oppskrift i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021.

Finn mer om samme tema:

4.1 / 5
19 stemmer