Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrynsfromasj med gelélokk

Byggrynsfromasj med gelélokk er en lekker dessert med frisk smak av bringebær og yoghurt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kok vann og byggryn i ca. 25-30 minutter til grynene er møre. Sil av vannet og avkjøl grynene.
  • Legg til side noen spiseskjeer med byggryn og bringebær, som skal brukes til pynt.
  • Lag gelé etter anvisning på pakken, men bruk bare halvparten av vannmengden. Avkjøl til geléen er romtemperert. Pass på at den ikke begynner å stivne.
  • Rør sammen yoghurt og kremost og visp inn halvparten av den flytende geléen. Vend inn de kalde byggrynene
  • Fordel massen i en liten springform eller bruk porsjonsformer. Jevn ut overflaten og hell resten av geléen på toppen.
  • Sett kaldt frem til servering – minimum 4 timer.
  • Pynt med byggryn og bringebær og server.

Byggrynsfromasj med gelélokk er inspirert av Randi Linds finalist-oppskrift i konkurransen #byggmesterskapet som ble avholdt i februar 2021.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
15 stemmer
Les eller skriv kommentarer