Klassiske cupcakes
Flotte cupcakes med marmorert frosting som passer godt til feiring av store anledninger.
Ingredienser
4 egg
4 dl sukker
6 dl helmelk
1 ts vaniljeessens
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
250 g smeltet smør
Glasur
125 g sukker
5 eggeplommer
200 g smør romtemperert
400 g usaltet smør ,romtemperert
1 ts vaniljeessens
konditorfarge
slik gjør du
Vis ingredienser
Cupcakes er muffins i festdrakt! Her har vi brukt en marmorert frosting på toppen. Den er enklere å lage enn det ser ut, du putter ganske enkelt glasur med to forskjellige farger ned i sprøyteposen og setter i gang.
De to forskjellige fargene vil blande seg når de kommer ut av sprøyteposen og skaper en flott marmorert effekt på cupcakesene.
>> Vi har også oppskrift på red velvet cupcakes og cupcakes av bygg i oppskriftsdatabasen, om du vil prøve noen varianter.
Slik gjør du
- Muffins: Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett melk og vaniljeessens. Ha i hvetemel og bakepulver, og pisk til en glatt røre. Rør til slutt inn det smeltede smøret.
- Fyll muffinsformene 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 170 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
- Glasur til cupcakes: Visp sukker og eggeplommer sammen i en bolle i vannbad til 60 °C. Pisk blandingen videre i en kjøkkenmaskin, og tilsett smøret gradvis mens vispen går. Pisk luftig og glatt. Tilsett vaniljeessens.
- Bland halvparten av glasuren med konditorfarge. Bland de to glasurene med ulik farge så vidt sammen og ha glasuren i en sprøytepose. Dekorer cupcakesene med den marmorerte glasuren.
Husk at cupcakes må være helt avkjølt før du begynner dekoreringen med frosting – ellers blir den for varm og flyter utover.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!