Eplerundstykker
Eplerundstykker med revet eple, havregryn, grov hvete, kardemomme og sesamfrø er ekstra saftige, og naturlig søte. De kan lages med alle typer epler.
Ingredienser
5 dl lettmelk eller vann
1 pk gjær
4 ss olje
2 ts sukker
1 ts salt
1 ts malt kardemomme
2 epler (ca. 3 dl revet eple)
2 dl havregryn, lettkokte
250 g sammalt hvete, grov
700 g hvetemel
vann til pensling
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i den lunkne melken. Ha i resten av ingrediensene. Elt deigen godt. Dryss i mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
- Dekk bakebollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord. Del den i 16 like store emner. Trill dem til boller og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk eplerundstykkene med klede, og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene lett med vann, og dryss over sesamfrø.
- Stek eplerundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Har du mange epler å bli kvitt? Prøv også vår klassiske eplekake med kanel og mandler.