Eplevafler
Eplevafler er saftige, søte og gode vafler med revet eple, kanel og vanilje. Server dem med eplemos, rømme og litt kanel, eller uten tilbehør.
Ingredienser
4 egg
4 dl melk
4 ss sukker
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
2 ts malt kanel
200 g smeltet smør
350 g hvetemel
2 grovt revne epler
litt sitronsaft
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen egg, melk, sukker, natron, vaniljesukker, smeltet smør og hvetemel. Rør til en jevn røre. La røren svelle i minst 30 minutter.
- Skrell eplene og riv dem grovt. Bland inn i røra sammen med sitronsaften.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern. Avkjøl på rist.
Tips: Server vaflene med eplemos og rømme, og dryss litt kanel på toppen.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre.