Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpanne
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 1 langpanne

Frokostbriketter

Frokostbriketter er rundstykker av havregryn grov sammalt rug, byggmel og hvetemel som du baker raskt i langpannen. Nytes ferske i matpakken eller ved siden av en salat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Bland sammen vann, havregryn og mel. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen skal være litt klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la stå på benken i ca. 30 minutter.
  • Hoveddeig: Varm vannet til det er ca. 37 °C, og smuldre i gjæren. Ha olje, mel, salt og sukker i en bolle. Tilsett gjærblandingen og fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart. Deigen vil fortsatt være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og kjevle til en firkant som passer størrelsen på langpannen din.
  • Smør langpannen og legg deigen oppi. Bruk en kniv, og skjær nesten igjennom slik at du får 24–30 biter. Pensle med vann og dryss over litt byggmel.
  • Dekk langpannen med et klede, og la brikettene heve til nesten dobbel størrelse, ca. 35 minutter.
  • Stek frokostbrikettene midt i ovnen ved 225°C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
16 stemmer