Frokostkjeks med bringebær
Frokostkjeks er supre små havrecookies som kan spises til frokost eller som snacks. Disse er med bringebær, som gir en god friskhet, og quinoa som gir litt ekstra protein.
Ingredienser
5 dl lettkokte havregryn
1 ½ dl hvetemel
½ dl kokossukker eller uraffinert sukker
1 ts bakepulver
½ ts malt kanel
¼ ts salt
1 ¼ dl havremelk
½ dl lønnesirup
1 egg
1 ts vaniljesukker
4 ss quinoa
1 ¼ dl friske bringebær (frosne kan også brukes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle.
- Bland inn resten av ingrediensene.
- Bruk to spiseskjeer og lag små boller av deigen og legg dem på stekebrettet. Klapp frokostkjeksene litt ned før du setter brettet inn i stekeovnen.
- Stek frokostkjeksene midt i ovnen ved 180 °C i 15 minutter til de er gjennomstekte og faste.
Disse frokostkjeksene holder seg fint i en tett boks på kjøkkenbenken eller i kjøleskapet i 5-7 dager. De kan også fryses.
Flere frokostkjeks eller frokostcookies:
- Frokostkjeks med tranebær og mandler
- Frokostkjeks med gulrot
- Frokostkjeks med sitron og blåbær
- Frokostkjeks med eple og kanel
- Frokostkjeks med peanøttsmør og sjokolade
>> Er du ute etter en oppskrift uten hvetemel, anbefaler vi vår grunnoppskrift på havrekjeks som bakes på bare havregryn og havremel. Se også vår samleside med flere oppskrifter på kjeks.