Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Fruktterte på nøttebunn

Fruktterte på nøttebunn med vaniljekrem og bær er en flott dessert i konfirmasjoner og brylluper, og utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Nøttebunn: Bland nøtter og melis. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend det tørre forsiktig inn i marengsen.
  • Fyll røren i smurte porsjonsformer eller stryk ut på stekeplate i ønsket tykkelse.
  • Stek kakene midt i ovnen på 170° C i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Vaniljekrem: Bland maizena med litt av melken. Ha i eggeplommen og bland til en jevn røre. Spe med resten av melken og tilsett fløte, sukker og frø fra vaniljestangen.
  • Hell røren i en kjele og kok opp under omrøring. Bruk visp og pass på at du visper i hele bunnen for å unngå at kremen svir seg. La røren koke akkurat opp og sil over i en bolle. Avkjøl.
  • Montering: Fyll de stekte nøttebunnene med vaniljekrem.
  • Pynt med jordbær eller andre friske bær.
    Denne oppskriften er utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
3 stemmer