Fruktterte på nøttebunn
Fruktterte på nøttebunn med vaniljekrem og bær er en flott dessert i konfirmasjoner og brylluper, og utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.
Ingredienser
Nøttebunn:
60 g hakkede mandler
40 g hakkede hasselnøtter
90 g melis
5 eggehviter
70 g sukker
Vaniljekrem:
2 ss maisstivelse (maizena)
2 ½ dl melk
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
65 g sukker
1 vaniljestang
Pynt:
Jordbær eller andre friske bær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Nøttebunn: Bland nøtter og melis. Pisk marengs av eggehviter og sukker. Vend det tørre forsiktig inn i marengsen.
- Fyll røren i smurte porsjonsformer eller stryk ut på stekeplate i ønsket tykkelse.
- Stek kakene midt i ovnen på 170° C i 12-15 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Vaniljekrem: Bland maizena med litt av melken. Ha i eggeplommen og bland til en jevn røre. Spe med resten av melken og tilsett fløte, sukker og frø fra vaniljestangen.
- Hell røren i en kjele og kok opp under omrøring. Bruk visp og pass på at du visper i hele bunnen for å unngå at kremen svir seg. La røren koke akkurat opp og sil over i en bolle. Avkjøl.
- Montering: Fyll de stekte nøttebunnene med vaniljekrem.
- Pynt med jordbær eller andre friske bær.
Denne oppskriften er utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.