Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 muffins
Hvor lang tid tar det? 1 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 12 muffins

Gresskarmuffins

Gresskarmuffins med farget sjokoladekrem som ligner små monster pynter opp på kakebordet til halloween-festen. Skummelt godt for store og små!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Gresskarmos: Fjern frøene og del gresskaret i biter. Skrell bitene før du dampkoker dem i en kjele til de er myke (skal ha samme konsistens som en dampet kålrot). Hell av eventuelt vann, og mos gresskarbitene, gjerne med en stavmikser. Avkjøl mosen.
  • Muffins: Pisk smør og sukker hvitt. Pisk inn ett og ett egg i smørblandingen, ha i gresskarmosen og bland godt. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker, ingefær og kanel, og bland inn i røren.
  • Fordel røren i 12 store muffinsformer.
  • Stek muffinsene midt i ovnen på 175 ºC i 20 minutter. Avkjøl på rist.
  • Topping: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen. Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  • Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter. Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet. Farg kremen grønn med grønn konditorfarge. 
  • Ha kremen i en sprøytepose med en gresstipp (Nr. 233), og sprøyt kremen på muffinsene. Pynt med kakepynt som ligner øyne. 
    Får du ikke tak i kakepynt som ligner øyne kan du stikke ut små øyne av hvit og sort fondant.

>> Trenger du tips til middagsserveringen på halloween? Sjekk ut våre mumiepølser og mumiefiskekaker!

 

Oppskrift på toppingen er fra MatPrat.

Finn mer om samme tema:

3.7 / 5
18 stemmer