Gresskarsuppe med byggryn
Gresskarsuppe med byggryn og ristede gresskarkjerner er nydelig høstmat. Dette er et vegansk alternativ som smaker godt for alle.
Ingredienser
Suppe
1 grønnsaksbuljongterning
1 l vann
100 g byggryn
500 g gresskarpure
3 dl kokosmelk
1 ts salt
½ ts grovmalt pepper
Ristede gresskarkjerner
2 dl gresskarkjerner
2 ss olivenolje
½ ts gourmetsalt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ristede gresskarkjerner: Ha gresskarkjernene i en kjele. Ha over vann, og la dette koke opp og koke i ti minutter. Hell kjernene i en sil, og la vannet renne av.
- Ha gresskarkjernene over på en stekeplate med bakepapir, ha over olje og salt, og bland det godt inn rundt kjernene.
- Sett stekeplaten midt i stekeovnen på 180 °C i ca. 15 minutter til gresskarkjernene er lett gylne. Hell de ferdigstekte kjernene over på et kjøkkenpapir.
- Gresskarsuppe med byggryn: Ha en buljongterning og vannet i en kjele, og kok opp. Tilsett byggryn, og la grynene småkoke under lokk i 20 minutter.
- Tilsett gresskarpuré og kokosmelk. Kok opp igjen.
- Tilsett salt og pepper, smak gjerne til.
- Server suppen med ristede gresskarkjerner.