Grillet pizza med spekeskinke og fersken
En skikkelig snadderpizza du lager på grillen, med søte fersken, salt spekeskinke, mozzarella og pesto.
Ingredienser
Pizzadeig
3 dl lunkent vann
½ pakke fersk gjær
2 ss olje
½ ts salt
7 dl hvetemel
Topping
6 ss pesto
2 mozzarella
2 fersken
100 g spekeskinke
3 ss ristede pinjekjerner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Bruk en god ferdigkjøpt pesto, eller lag en pesto selv. Skjær mozzarella i skiver, fersken i båter og rist eventuelt pinjekjerner i en tørr panne.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizza. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate.
- Forstek bunnene i omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.
- Pensle grillristen med litt olje, og legg på ferskenbåtene. La dem grille et lite minutt på hver side, slik at de får fine grillstriper.
- Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør pesto utover, legg på skiver av mozzarella og ferskenbåtene.
- Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Topp den grillede pizzaen med spekeskinke i skiver, pinjekjerner og gjerne litt frisk basilikum før servering.
>> Lyst på en sunnere pizza som metter enda bedre? Da anbefaler vi vår oppskrift på grov pizzabunn, som du gjerne kan lage med toppingen beskrevet i oppskriften på denne siden.
>> Sjekk også ut vår samleside med oppskrifter på pizzadeig og pizzabunn – og gode tips til hvordan du lykkes med pizzabaksten.