Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3–4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grovbrød med bygg og havre

Grovbrød med bygg og havre er et sunt og kjempegodt brød med sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og fullkornshvetemel. Oppskriften er signert diplombaker Arild Mellemsæther.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen sammalt hvete, hvetekli, byggmel, havregryn og vann. La det stå i romtemperatur i ca. 30 minutter.
  • Hoveddeig: Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen i en kjøkkenmaskin i 3 minutter på sakte fart, så 3 minutter litt raskere elting. La deigen hvile i en bolle i ca. en halv time. Elt deigen videre for hånd og la den ligge i 20 minutter til. 
  • Del deigen i to og form til to avlange brød. Pensle brødene med melk og rull dem i havregryn før de legges i to smurte 2-liters brødformer. Sett brødene på et lunt sted og la etterheve i ca. 40 minutter. 
  • Forvarm ovnen til 210 °C. Stek brødene på en rist nederst i ovnen i ca. 40 minutter. Ta brødene ut av formene med det samme og avkjøl på rist. 

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
70 stemmer