Muffins – grunnoppskrift
Muffins smaker godt i bursdag og fest og blir ekstra fine med bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjoklade eller nøtter på. Denne grunnoppskriften på lyse muffins er superenkel å følge.
Ingredienser
Muffinsrøre:
250 g smør
200 g sukker
5 egg
250 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
Glasur:
200 g smør, romtemperert
400 g melis
1 ts vaniljeessens
Konditorfarge
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha romtemperert smør og sukker i en bakebolle og pisk hvitt på høy hastighet. Ha deretter i ett og ett egg og visp dem lett inn.
- Bland vaniljesukker og bakepulver med hvetemelet og ha i muffinsrøren. Bland godt.
- Fordel røren i ca. 24 vanlige muffinsformer. Stek dem midt i ovnen ved 200 °C i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.
- Glasur: Visp romtemperert smør, melis og vaniljeessens godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet. Tilsett eventuelt konditorfarge med den fargen du selv ønsker.
- Når muffinsene er avkjølt, påfør glasur med sprøytepose. Bruk fantasien og pynt med det du måtte ønske. Bær, nonstop, kakestrøssel, hakket sjokolade eller nøtter er gode alternativer.
Vil du lage mørke muffins kan du tilsette 25 gram kakao i deigen. Oppskriften kan også tilsettes forskjellig fyll som nøtter, frukt, sjokolade og krydder. Du kan også erstatte halvparten av melet med fullkornshvetemel hvis du ønsker en grovere muffins.
>> Prøv også våre deilige sjokolademuffins med o’boy-krem!