Havrevafler med nordnorsk vri
Havrevafler med nordnorsk vri betyr å servere vaflene med kokt egg og tomat. I røren er det havrekli og havremel, som gir god, litt nøttaktig smak.
Ingredienser
100 g smør
4 egg
2 dl hvetemel
1 dl havremel
2 ss havrekli
1 ts salt
1 ts bakepulver
5 dl melk
Tilbehør
kokt egg
tomat
persille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland i alle ingrediensene i en bolle. Visp til en jevn røre.
- La røren stå i minst 15 minutter slik at melet får svelle. Røra skal være ganske tykk. Er den for fast kan litt kaldt vann røres inn.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet jern. Avkjøl på rist.
Server vaflene på nordnorsk vis med skiver av kokt egg og tomat. Pynt gjerne med persille.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre.