Havrevafler
Havrevafler er litt grovere vafler med havregryn, kefir, kardemomme og vanilje som gir mye smak. Serveres med brunost, rømme og syltetøy.
Ingredienser
9 egg
2 l lettmelk
1 l kulturmelk
1 ½ kg hvetemel
½ kg havregryn
3 ½ dl sukker
4 ts malt kardemomme
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
350 g smeltet smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle, og rør til det ikke er klumper.
- La røren svelle i minst 15 minutter. Hvis røren er for tykk når du skal steke, kan det tilsettes litt melk eller vann. Havre kan suge til seg en del væske.
- Stek vaflene i et godt oppvarmet vaffeljern og avkjøl på rist.
Tips: Røren kan med fordel stå i kjøleskapet over natten, og den har samme holdbarhet i kjøleskap som melk.
>> Her finner du alle våre oppskrifter på vaffelrøre.