Hvitløkspasta
Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på.
Ingredienser
Pasta til fire porsjoner
4 skiver grovt brød
6 ss smør
2 fedd hvitløk
2 ss hakket frisk persille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smør smør på hver av skivene og legg dem på et stekebrett.
Bruk gjerne rester av brød i denne retten. Hvitløkspasta er godt egnet for brød som har blitt flere dager gammelt.
- Stek skivene i ovnen til de er sprø og gylne.
- Kjør skivene i en food prosessor eller legg dem i en brødpose og bank forsiktig med en kjevle til brødet er knust.
- Riv hvitløk med et lite rivjern og bland det sammen med brødraspet og hakket persille. Sett brødraspet til side.
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell vannet av pastaen.
- Smelt smør, og ha det i en bolle sammen med pasta og brødrasp.
Prøv også:
>> Spagetti med brød og sitron
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!