Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Hvitløkspasta

Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Smør smør på hver av skivene og legg dem på et stekebrett.
    Bruk gjerne rester av brød i denne retten. Hvitløkspasta er godt egnet for brød som har blitt flere dager gammelt.
  • Stek skivene i ovnen til de er sprø og gylne.
  • Kjør skivene i en food prosessor eller legg dem i en brødpose og bank forsiktig med en kjevle til brødet er knust.
  • Riv hvitløk med et lite rivjern og bland det sammen med brødraspet og hakket persille. Sett brødraspet til side.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell vannet av pastaen.
  • Smelt smør, og ha det i en bolle sammen med pasta og brødrasp. 

Prøv også:

>> Spagetti med brød og sitron

>> Pasta med spicy tomatbønnesaus

 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

 

Finn mer om samme tema:

0 / 5
Les eller skriv kommentarer