Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Hvitløkspasta

Hvitløkspasta får du når du lager hvitløksbrød og serverer det oppi pastaen - i steden for ved siden av. Skikkelig godt! Oppskriften passer godt til en grønn hverdag, ettersom den både er vegetarisk og er en fin måte å bruke opp brødrester på.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 180 grader.
  • Smør smør på hver av skivene og legg dem på et stekebrett.
    Bruk gjerne rester av brød i denne retten. Hvitløkspasta er godt egnet for brød som har blitt flere dager gammelt.
  • Stek skivene i ovnen til de er sprø og gylne.
  • Kjør skivene i en food prosessor eller legg dem i en brødpose og bank forsiktig med en kjevle til brødet er knust.
  • Riv hvitløk med et lite rivjern og bland det sammen med brødraspet og hakket persille. Sett brødraspet til side.
  • Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell vannet av pastaen.
  • Smelt smør, og ha det i en bolle sammen med pasta og brødrasp. 

Prøv også:

>> Spagetti med brød og sitron

>> Pasta med spicy tomatbønnesaus

 

PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!

 

Finn mer om samme tema:

3 / 5
5 stemmer