Kylling i urtebrød
Kylling i urtebrød er en deilig innbakt sandwich med havre, bygg og spelt. Fylt med feta, kylling, skinke, tomat og urter er den perfekt som turmat. Bakt av Tolga skole til skolekonkurransen 2015.
Ingredienser
Deig
2 dl byggryn
2 ½ dl vann
2 ½ dl lettmelk
½ pk gjær
2 dl lettkokt havregryn
3 dl siktet speltmel
2 ½ dl sammalt spelt, fin
2 ½ dl byggmel
1 ss pizzakrydder
1 ss brunt sukker
2 ss olivenolje
1 krm salt
Fyll
10 finhakkede soltørkede tomater
1 pakke fetaost med soltørkede tomater i olje
1 ts finhakket frisk timian
1 ss finhakket frisk basilikum
2 båter finhakket hvitløk
2 ss rapsolje
2 kyllingfileter
1 ts grillkrydder
1 ts brunt sukker
15 skiver spekeskinke
Solsikkekjerner og sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegg de hele byggrynene over natten.
- Smuldre gjæren i en bolle og tilsett lunken melk og vann. Bland til gjæren er oppløst.
- Bland sammen siktet speltmel, sammalt speltmel, byggmel, hele byggryn, lettkokte havregryn, oljen og krydderet. Elt sammen med de våte ingrediensene. Deigen skal være litt klissete.
- Dekk bakebollen med plast og la heve til dobbel størrelse.
- Finhakk de soltørkede tomatene. Tilsett fetaosten, de friske urtene og hvitløken. Bland sammen med en gaffel.
- Vask kyllingfiletene og tørk dem med et papir. Skjær i fire like store deler og strø over grillkrydderet.
- Brun kyllingen i en varm stekepanne med litt rapsolje, og legg til siden på en tallerken. Det er viktig at kyllingen ikke er gjennomstekt, da blir den tørr når den skal stekes videre etterpå.
- Del deigen i to og strø litt byggmel utover bakeflaten. Kna til deigen er myk og elastisk. Rull til en tykk pølse og del den i fire like store deler. Gjør det samme med den andre halvdelen av deigen.
- Kjevle ut hver del og legg på to biter spekeskinke. Legg også på litt av fetaostblandingen og en kyllingbit. Rull deigen sammen til en pølse og klem sammen sidene. Pensle på vann og strø med solsikke- eller sesamfrø. La etterheve i ca. 30 minutter.
- Steke brødene midt i ovnen på 225° C i ca. 20 min eller til de er gyllenbrune.
Tips! Server gjerne med salat og en god yoghurtdressing.
Her får du andre gode forslag til turmat og hva som passer å steke på bålet.