Lys gulrotkake
Lys gulrotkake i langpanne er raskt og enkelt, og passer fint i bursdag. Revet gulrot og kesam gjør kaken saftig og blir en favoritt med melisglasur på toppen.
Ingredienser
Kakebunn:
450 g hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
225 g sukker
300 g raspet gulrot
6 egg
330 g kesam original
3 ¾ dl nøytral olje
Melisglasur:
500 g melis
vann
Pynt:
100 g kokosmasse
2 dråper gul konditorfarge
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i en skål, bland inn sukker og raspet gulrot.
- Bland egg, kesam og olje, tilsett dette i melblandingen og rør godt sammen.
- Hell røren i en stor smurt langpanne.
- Stek kaken ved 180° C i 30-40 min. Avkjøl på rist.
- Pynt med hvit melisglasur og strø over kokos blandet med gul konditorfarge.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.