Miniskolebrød
Miniskolebrød er et deilig og luftig bakverk som gir en søt munnfull når du har lyst på noe ekstra.
Ingredienser
Bolledeig:
75 g smør
3 dl melk
½ pk gjær
500 g hvetemel
75 g sukker
1 ts malt kardemomme
vaniljekrem
melisglasur
kokos
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
- Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
- Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig. Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i 30 like store emner (cirka 30 gram), og trill runde små boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned med hånden eller bruk en kjevle for å gjøre dem flate.
- Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 20 – 30 minutter.
- Legg 1 stor spiseskje med vaniljekrem på hver bolle.
- Stek miniskolebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
- Vent til miniskolebrødene blir kalde. Smør de med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.
>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her.