Nugattikake
Nugattikake er en deilig, sprø kjekskake med mange lag av sjokolade og mandelflak, som knaser når du spiser. Du lager den på 30 minutter og den passer fint i barnebursdager eller som dessert.
Ingredienser
4 egg
200 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
225 g mandelflak
340 g Nugatti
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt inn mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker, og vend forsiktig inn. Fordel røren på to stekeplater med bakepapir. Dryss mandelflak over begge bunner.
- Stek bunnene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter.
- Del hver bunn i fire like store deler og legg bunner sammen med et tynt lag nugatti mellom, men ikke på toppen.
Tips: Ha nugattien i mikroen om du trenger å mykne den litt.
- Sett kaken kjølig. Skjær kantene rene før servering.
Prøv også sjokoladekake med lakris eller ostekake med sjokoladelokk til bursdagsfesten.