Opp-ned plommekake
Opp-ned plommekake med høstens plommer er herlig å servere til kaffen eller som dessert. Den smaker best lun med vaniljesaus, pisket krem eller is til.
Ingredienser
2 egg
2 dl sukker
100 g smør
1 dl melk
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 store plommer eller flere mindre
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter.
- Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen.
- Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
- Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.
- Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.
Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.
Ute etter flere bær- og fruktkaker? Prøv også bærterte og krydderkake med eple.