Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels

Panforte

Panforte er en skikkelig bombe av en julekake fra Siena i Italia med mørk sjokolade, hasselnøtter, tørket frukt og honning og finrevet sitonskall. Nytes i små biter som konfekt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen til 200°C, og kle bunnen av en ildfast form (20 x 20 centimeter) med bakepapir. Smør formen.
  • Bland honning og sukker i en tykkbunnet kjele og varm opp på svak varme til honningen begynner å smelte. Øk varmen og kok massen i 2–3 minutter under stadig omrøring.
  • Smelt sjokoladen inn i blandingen. Hakk nøtter og frukt, og riv skallet av sitrusfruktene. Vend alt inn i blandingen når sjokoladen har smeltet.
  • Bland godt sammen og hell røren i formen. Bre jevnt utover ved hjelp av en oljet skje eller slikkepott.
  • Stek midt i ovnen ved 200 °C i 15 minutter. Senk deretter temperaturen til 150 °C. Stek videre i 20 minutter. Avkjøl på rist.
  • Skjær opp i brede stenger og dryss med melis.

Andre utsøkte italienske julekaker er pandoro og panettone

Finn mer om samme tema:

2.5 / 5
4 stemmer