Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 lite brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 lite brød

Påskebrød med sjokolade og appelsin

Et påskebrød med sjokolade og appelsin som bakes litt som croissanter. Det får en delikat sprøhet på utsiden og en myk krumme, med gode påskesmaker. Et skikkelig luksusbrød til påskefeiringen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm opp melken slik at den er fingervarm, cirka 37 °C.
  • Ha cirka 200 g mel i bakebollen og smuldre i gjæren. Tilsett resten av ingrediensene. Elt deigen og spe med mer mel om nødvendig. Deigen skal være løs, men slippe bollen. Er deigen for løs tilsettes mer mel. 

  • Dekk bollen med et klede og la deigen hvile i 45 minutter.

  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Elt deigen med lett hånd og kjevle den ut til et rektangel. Smør et tykt lag med smør på 2/3 av rektanglet. Dryss på sjokolade og finrevet skall av en appelsin. Brett delen som ikke er smurt over delen som er smurt med smør, sjokolade og appelsin, og så den siste tredjedelen over denne. Kjevle ut til et nytt rektangel, og brett den ene siden inn mot midten, samme fra andre siden og til slutt begge over hverandre. Kjevle ut til et nytt rektangel igjen og rull sammen som en rullekake. Deigen deles i to og settes ned i en rund bakeform på 15 cm i diameter og være 13 cm høy. 

    Man kan også bruke en vanlig rund springform og sette strimler av bakepapir på ca 13 cm langs kanten av formen. Grunnen til at formen skal være så høy er at brødet skal «vokse» oppover og ikke legge seg så mye utover.
  • Dekk brødet med et rent kjøkkenhåndkle og la den etterheve til den når opp til kanten, cirka 30-45 minutter.

  • Stek påskebrødet midt i ovnen ved 195 °C i cirka 40 minutter. Pensle toppen med eggeblandingen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. 

  • Avkjøl brødet på rist.

Oppskriften på påskebrød med sjokolade og appelsin er laget av Tore Belgum, som var en av finalistene i vår påskebrødkonkurranse i 2020.

Finn mer om samme tema:

4.6 / 5
5 stemmer