Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? 50 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 kakebiter
Hvor lang tid tar det? 50 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8-10 kakebiter

Prinsessekake

Svenskene elsker sin prinsessekake! Hvert år selger svenske bakerier en halv million av disse herlige grønne marsipankakene.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Originaloppskriften på prinsesstårta er helt tilbake fra 1929, men den har blitt endret en del ganger til den klassikeren den er i dag.

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 190 °C.

  • Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis i en bolle.

    Synes du at det blir mye jobb å bake sukkerbrød til prinsessekake? Husk at mange bakerier selger ferdigstekte sukkerbrød. En snarvei til godt resultat.
  • Bland hvetemel, potetmel og bakepulver i en annen bolle. Sikt melblandingen over eggedosisen og vend den forsiktig inn i blandingen. Jobb med en slikkepott fra kanten av bollen og innover.

  • Fest bakepapir i en springform som er 20 cm i diameter. Hell røren i formen. Ikke smør formen, det vil gjøre at kaken ikke vil heve seg.

  • Stek prinsessekaken i midten av ovnen ved 190 °C i cirka 20 minutter. Test om kaken er ferdig med en kakepinne eller en trepinne. Om ikke noe fester seg på pinnen, er kaken ferdig.

  • Legg springformen med kaken «på hodet» på en rist for avkjøling. 
  • Bland litt rød konditorfarge med 20 gram marsipan, slik at du får rosa marsipan. 
  • Bland resten av marsipanen med grønn farge. Bruk litt og litt, slik at du får korrekt lys grønn farge for prinsessekake.
  • Del kakebunnen i tre.

  • Begynn med en bunn. Smør på bringebærsyltetøy.

  • Legg på en ny bunn og smør på vaniljekrem. Ønsker du å lage vaniljekrem fra bunnen av, finner du oppskriften her

  • Pisk fløte til krem og legg på et godt lag med krem oppå laget med vaniljekrem. Form kremen som en kuppel.

  • Legg forsiktig på den siste kakebunnen. Klem litt ned, slik at den får litt av kuppelformen.

  • Smør på et lag med krem, og smør også et jevnt lag rundt kanten av kaken, slik at hele kaken er dekket av krem.

  • Rull ut marsipanen,  cirka 5 mm tykk. Et triks er å bruke litt mel, slik at marsipanen ikke klistrer seg til kjevle og bakebord.

  • Legg marsipanen over kaken. Det kan hjelpe å løfte og strekke i marsipanen slik at den ikke krøller seg.

  • Bruk en kniv til å skjære av marsipanen som er til overs. 

  • Lag marsipanrosen og plasser den på midten av prinsessekaken. Dryss med melis til pynt. 

Finn mer om samme tema:

4.7 / 5
3 stemmer
Les eller skriv kommentarer