Rabarbra crumble
Rabarbra crumble er en frisk smuldrepai med knasende sprøtt lokk av havrekjeks, brunt sukker og marsipan som smaker godt til dessert med krem eller vaniljeis til.
Ingredienser
Rabarbrakompott:
6 stilker rabarbra
1 vaniljestang
500 g sukker
300 g vann
2 ss maizena
1 sitron (revet skall og saft)
Crumble:
50 g hvetemel
3 søte havrekjeks
50 g brunt sukker
20 g smør
50 g marsipan med høyt innhold av mandler
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rabarbrakompott: Skrell og kutt rabarbrastilkene i skiver. Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
- Kok sukkerlake av sukker, vann og frø fra vaniljestangen. Løs opp maizena i litt kaldt vann, og tilsett i sukkerlaken. La sukkerlaken koke til smaken av maizena har forsvunnet og den har blitt en tykk grøt.
- Vend inn revet skall og saft av sitronen i sukkerlaken sammen med rabarbraskivene. La småkoke i ca. 2 minutter før blandingen helles over i rene glass.
- Crumble: Smuldre alle ingrediensene til en smulete deig, og ha over på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 160 °C til gyllen farge.
- Montering: Strø smulene over rabarbramosen rett før servering, og server med en kule vaniljeis på toppen.
Oppskriften er laget av Mats-Erlend Jensen.
Prøv også smuldrepai hvis du ønsker å lage kaken i en større paiform.