Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 35 rødbetstykker
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 35 rødbetstykker

Rødbetrundstykker med nøtter

Rødbetrundstykker med nøtter er herlig gjærbakst av sammalt hvete, rug og rødbetjuice. Server dem som tilbehør til middag til jul eller lag sandwich i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen sammalt hvete og sammalt rug i en bolle. Tilsett kaldt vann, og la blandingen stå på benken i 20–30 minutter. 
  • Hoveddeig: Tilsett hvetemel, gjær, salt og rødbetjuice. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Når eigen er nesten ferdig eltet til setter du hakkede hasselnøtter. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Del deigen i 35 like store emner som du triller til rundstykker. Plasser dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et klede og la dem heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Pensle rødbetstykkene med egg eller rapsolje og sett inn midt i stekeovnen på 240 C, og senk temperaturen til 210 C°. Stekes i 10–15 minutter og avkjøl på rist.
    Tips: Server rødbetstykkene til julemiddagen eller bruk dem til å lage en god blings.

    Server dem til gresskarsuppe eller lag sandwich med pulled pork

Finn mer om samme tema:

0 / 5