Rullekake med sjokolade
Denne kaken er enkel og bakes på under halvtimen. Med friske og syrlige bær blir rullekake med sjokolade en skikkelig god sommerkake.
Ingredienser
Kakebunn:
3 store egg
80 g sukker
80 g mel
1 ts bakepulver
1 ½ ss kakao
Fyll:
1 pk kremfløte (⅓ l)
2 ss sukker
1 ½ dl bringebærsyltetøy
250 g friske bringebær og rips
Pynt:
Rips
Bringebær
Sitronmelisse
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland bakepulver og kakao i melet og sikt det over eggedosisen. Vendes forsiktig inn med slikkepott. Fordel røra jevnt utover i en bakepapirkledd langpanne.
- Stekes ved 210 °C midt i ovnen i 7-8 minutter. La bunnen avkjøles litt. Snu den opp ned og dra bakepapiret forsiktig av. Legg bunnen tilbake på bakepapiret. Legg et klede over og la den avkjøle videre.
- Fyll: Pisk fløte og 2 ss sukker til krem. Når bunnen er helt avkjølt smører du et lag med syltetøy og så et lag med krem (litt over halvparten av kremen) utover hele bunnen.
Tips: Kaken kan også fylles med vaniljekrem eller andre syltetøy, bær eller frukt som f.eks. Jordbær, blåbær, banan og/eller kiwi. Ta gjerne det som er i sesong.
- Fordel mesteparten av bærene over kremen. Rull kaken forsiktig sammen, begynn på ene kortsiden, og legg kaken over på et fat. Skjær av endene.
- Smør resten av kremen utenpå kaken og pynt med friske bær og sitronmelisse. Kaken blir best om den får stå en liten stund i kjøleskapet før servering.
Oppskriften laget av Vigdis Solberg, én av fem finalister i bløtkakekonkurransen 2017.
PS! Er du glad i rullekake, bør du også prøve vår populære rullekake med krem og bringebær – den kan fort bli en ny favoritt!