Rundstykker med yoghurt
Rundstykker med yoghurt er laget med bygg, hvete, rug og yoghurt. Frys dem ned og server varme og ferske til søndagsfrokosten eller til lunsj.
Ingredienser
Bløtlegging:
5 dl vann
500 g byggmel
Hoveddeig:
4 dl yoghurt naturell
½ dl rapsolje
1 pk tørrgjær
600 g hvetemel
200 g sammalt rug, grov eller fin
2 ts salt
2 ss sammalt rug, grov til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bløtlegging: Varm opp vannet til 37°C. Rør inn byggmelet og la det stå i 30 minutter.
- Hoveddeig: Bland tørrgjær, hvetemel, sammalt rug grov og salt i en bolle. Rør inn yoghurt, olje og bløtleggingen. Elt deigen godt sammen. La den stå lunt og tildekket i 45 minutter.
- Ha deigen på et lett melet bakebord. Arbeid deigen lett sammen og trill den til to pølser som hver deles i 12 like store emner.
- Trill jevne rundstykker som legges på stekebrett dekket med bakepapir. Bruk en spiss kniv til å lage et kryss på toppen av hvert rundstykke. Dekk med plast eller klede, og etterhev til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Dryss sammalt rug over og stek rundstykkene midt i ovnen på 220 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i å bake rundstykker? Prøv også fylte rundstykker med pesto og mozzarella eller rundstykker med rødbete.