Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 scones
Hvor lang tid tar det? 40 - 60 min
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 scones

Scones med appelsin, rosiner og nøtter

Scones med appelsin, rosiner, kefir og pecannøtter lager du på under en time. Passer fint til helgefrokosten eller som deilig turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sammen smør, sukker, skallet og saften fra appelsinen i en bakebolle.
  • Tilsett hvetemel og bakepulver og bland godt sammen. Ha deretter i fløte, kefir, hakkede pecannøtter og rør godt. Tilsett til slutt rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen. 
  • Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle deigen til ca. 1,5 cm tykkelse. Stikk ut scones ved å bruke et smalt kjøkkenglass. Plasser sconesene på en bakepapirkledt stekeplate.
  • Pensle sconesene med en blanding av egg og fløte og stek på 220 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Scones med appelsin, rosiner og nøtter kan du fint nyte som de er eller servere med ost. 
    Oppskriften er laget av landslagsbaker Amund Skrutvold.

    Glad i scones? Prøv også grove scones eller rosin- og valnøttscones.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
15 stemmer