Scones med appelsin, rosiner og nøtter
Scones med appelsin, rosiner, kefir og pecannøtter lager du på under en time. Passer fint til helgefrokosten eller som deilig turmat.
Ingredienser
150 g smør
100 g sukker
1 appelsin, skallet og saften
725 g hvetemel
45 g bakepulver
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl kefir
125 g hakkede pecannøtter
125 g rosiner
Egg med litt fløte i til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen smør, sukker, skallet og saften fra appelsinen i en bakebolle.
- Tilsett hvetemel og bakepulver og bland godt sammen. Ha deretter i fløte, kefir, hakkede pecannøtter og rør godt. Tilsett til slutt rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen.
- Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle deigen til ca. 1,5 cm tykkelse. Stikk ut scones ved å bruke et smalt kjøkkenglass. Plasser sconesene på en bakepapirkledt stekeplate.
- Pensle sconesene med en blanding av egg og fløte og stek på 220 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist. Scones med appelsin, rosiner og nøtter kan du fint nyte som de er eller servere med ost.
Oppskriften er laget av landslagsbaker Amund Skrutvold.
Glad i scones? Prøv også grove scones eller rosin- og valnøttscones.