Sconesbrød
Sconesbrød er deilige scones bakt sammen i en brødform. Med speltmel, sammalt grov spelt, hasselnøtter, kefir og appelsinjuice smaker de kjempegodt severt lunkne med syltetøy, ost eller ved siden av en salat.
Ingredienser
250 g siktet speltmel
250 g sammalt spelt, grov
6 ts bakepulver
1 ts natron
1 ts salt
2 ss sukker
100 g smør
2 ½ dl kefir
½ dl appelsinjuice
2 dl hasselnøtter hakkes og tilsettes til slutt
1 stk egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland mel, bakepulver, natron, salt og sukker i bakebollen. Tilsett smør i terninger og elt til alt er finsmulet. Tilsett kefir og juice og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Bland til slutt inn hakkede hasselnøtter. Deigen skal være litt klissete. Dekk bakebollen med plast, og la deigen hvile i 30 minutter.
- Del deigen i 10–12 like store emner. Form dem til boller. Legg bollene tett i tett i smurt form eller på en stekeplate med bakepapir. Pensle brødet med sammenvispet egg.
- La brødet stå på et lunt sted i 10 minutter og pensle det en gang til.
- Stek brødet midt i ovnen ved 200 °C i 30–35 minutter. Pensle brødet på nytt rett etter at det er tatt ut, slik at det får en blank overflate. Avkjøl på rist.
Tips: Server nybakt med syltetøy og ost eller som tilbehør til en salat.
Prøv også nybakte rosin- og valnøttscones eller grove scones med syltetøy.