Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 12 sitronterter
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 12 sitronterter

Sitronterte med marengs

Sitronterte med marengs er også kalt key lime pie, og er en frisk og syrlig sommerdessert med herlig smak av sitron. Sitronkremen, eller lemon curd, han gjerne lages dagen før.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Tertebunner: Kjør alle ingrediensene sammen i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  • Smør 12 ildfaste porsjonsformer. Kjevle ut mørdeigen til en tykkelse på ca 2,5 mm, og kle de smurte formene. Prikk deigen godt med gaffel slik at den holder seg nede under steking.
  • Sett formene i fryseren i 20–30 minutter før steking.
  • Pakk tertene godt inn med folie, og stek på 200 °C, til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Sitronkrem: Kok opp alle ingrediensene bortsett fra smøret. Visp forsiktig hele tiden for å unngå at kremen svir seg. La blandingen småkoke i 20 sekunder. Sil kremen over i en bolle og rør inn smøret med en visp. 
  • Ha kremen over i de stekte terteformene. La tertene stå i kjøleskapet til kremen stivner.
  • Marengs: Pisk eggehvitene til de skummer godt. Bland inn sukkeret litt etter litt og pisk til røren blir luftig og stiv.
  • Sprøyt marengsen på tertene.
  • Sett terteformene under grillelementet i ovnen til marengsen blir gyllen eller bruk gassbrenner hvis du har det. Pynt med et halvt jordbær.
    Oppskriften er laget av Line Tonerud Johansen.

    Prøv også jordbærterter eller epleterte som herlig sommerdessert. 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme