Små sitronterter
Små sitronterter i porsjonsstørrelser er deilige små munnfuller som også kalles key lime pie på engelsk. Sitronkremen, eller lemon curd, er syrlig og søt og lages av sitron, egg, maizena, sukker og smør.
Ingredienser
Tertebunn:
250 g smør
5 dl hvetemel
2 ½ dl melis
1 eggehvite
Sitronkrem:
4 sitroner (4 dl sitronjuice)
1 ss maisstivelse (maizena)
150 g sukker
5 store egg
150 g smør
Marengs:
3 eggehviter
200 g sukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Tertebunn: Bland romtemperert smør med mel og melis til det får en ”sandaktig” konsistens. Tilsett eggehviten og bland alt godt sammen. La deigen hvile i kjøleskapet i 1 time.
- Kjevle ut deigen til den er ca. 2 mm tykk og press den ned i terteformer. Stek tertebunnene på 170 °C i 10 min.
- Sitronkrem: Kok opp sitronjuicen i en kjele. Pisk sammen maizenamel og sukker, bland deretter inn eggene og pisk godt. Hell den kokende juicen over eggeblandingen, pisk godt hele tiden for å unngå at eggene skiller seg. Hell blandingen tilbake i kjelen og kok opp en gang til samtidig som du pisker hardt. Bland inn smør.
- Fyll kremen i de ferdigstekte tertebunnene og stek tertene 5 minutter til i ovnen på 170 °C.
- Marengs: Pisk eggehviter og sukker over vannbad til det når ca. 60 °C. Pisk deretter blandingen til den blir stiv.
- Sprøyt marengs på toppen av tertene og brenn den med en gassbrenner eller under grillen.
Glad i lemon curd? Prøv også vafler med lemon curd.