Sjokoladefondant
Sjokoladefondant er desserten som smelter i munnen. Server straks etter steking, mens kjernen fortsatt er flytende. Gjerne sammen med en vaniljeis, friske bær eller nyrørt syltetøy.
Ingredienser
250 g meierismør
275 g sjokolade
5 eggeplommer
5 egg
200 g sukker
110 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og rør inn hakket sjokolade. Bland sammen de andre ingrediensene og sikt inn melet, vend inn sjokoladeblandingen.
- Smør små aluminiumsformer godt med smør og fyll helt fulle. Bruk former som kan rives av.
- Stek kakene midt ovnen ved 210 °C i 10 minutter.
- Ta kakene ut av ovnen og la stå i 10 minutter før formene rives forsiktig av.
- Server med nyrørt jorbærsyltetøy eller friske bær.
Tips: Steketiden kan variere etter størrelsen på formen og temperaturen kaken har. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en kake først. Kakene kan fryses eller oppbevares i kjøleskap ustekte i aluminiumsformene. Kakene trenger ikke å tine før de stekes, men trenger da noe lengre steketid.
Prøv også sjokoladefondant i appelsinskall når du er på tur!