Sjokolademoussekaker
Sjokolademoussekaker imponerer gjestene dine! En enklere løsning er å lage kakene i serveringsskåler og helle glasuren på toppen av moussen.
Ingredienser
Sjokoladebunn:
170 g finhakkede mandler
375 g sukker
50 g kakaopulver
75 g hvetemel
8 eggehviter
Sjokolademousse:
2 ½ dl kremfløte
2 ½ dl melk
5 eggeplommer
50 g sukker
4 ½ dl kremfløte
320 g hakket mørk sjokolade
Sjokoladeglasur:
1.3 dl melk
35 g glukose eller lys sirup
65 g sukker
25 g kakaosmør
250 g mørk sjokolade
Pynt:
Spislige blomster, kuler eller annen dekor
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sjokoladebunn: Bland sammen finhakkede mandler, kakao, hvetemel og halvparten av sukkeret.
- Pisk eggehvitene halvstive, tilsett resten av sukkeret og pisk stivt. Vend forsiktig inn mandelblandingen.
- Fyll sjokolademassen i en sprøytepose og sprøyt ut sirkler på 6 cm i diameter på en stekeplate kledd med bakepapir.
- Stek kakebunnene midt i ovnen ved 180 °C i 7-8 minutter. Skjær til bunnene så de passer i silikonformer som er ca. 6 cm i diameter. Legg bunnene nederst i formene.
- Sjokolademousse: Pisk eggeplommer og sukker til stiv eggedosis. Kok opp fløte og melk og hell over eggedosisen mens du hele tiden pisker. Ha alt tilbake i kjelen og varm opp til 80 °C. Sil straks over i en kald bolle. Pisk inn sjokolade i biter og la sjokolademoussen stivne i romtemperatur.
- Stivpisk kremfløte og bland kremen med den avkjølte sjokolademoussen. Hell moussen straks over i silikonformene. Bruk en kniv til å rette dem ut så de blir jevne på toppen. Sett silikonformene i fryseren til kakene har stivnet og kan vrenges ut av formene.
- Glasur: Kok opp melk, glukose og sukker. Pisk inn finhakket sjokolade og kakaosmør. Kok opp en gang til under konstant røring. Kjøl ned til ca. 40 °C.
- Sett kakene på en rist og hell over sjokoladeglasuren, pynt med ønsket dekor og sett kaldt til servering.
Prøv også sjokoladekake med lakris til festbordet.