Sjokolademuffins
Sjokolademuffins som er skikkelig myke og deilige, pyntet med en enkel krem laget av kremfløte og Oboy-pulver.
Ingredienser
Muffins:
250 g smør
225 g sukker
5 egg
250 g hvetemel
1 ss vaniljesukker
2 ts bakepulver
25 g kakao
Oboy-krem:
200 g kremfløte
4-5 ts Oboy-pulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Sjokolademuffins - enkle, men utrolig digge godsaker som får smaksløkene til å juble! Disse fantastiske sjokolademuffinsene er som små biter av ren sjokoladelykke. Med sin kraftige sjokoladesmak og lett tekstur, er de perfekte til både kosekvelden og store eller små feiringer.
Slik gjør du
- Ha smør og sukker i en bakebolle og pisk det lyst og luftig. Ha deretter i ett og ett egg og visp dem lett inn.
- Bland vaniljesukker, bakepulver og kakao med hvetemelet og rør det inn i muffinsrøren. Fordel røren i muffinsformer.
- Stek sjokolademuffinsene på nederste rille i ovnen ved 180 °C i 25-30 minutter. Avkjøl på rist.
Tips: Lag Oboy-krem mens muffinsene stekes – men husk at muffinsene må være skikkelig avkjølt før du pynter dem.
- Oboy-krem: Pisk kremfløte stiv og vend forsiktig inn Oboy-pulver. Ha på kremen når sjokolademuffinsene er blitt kalde.
Mer godt for sjokoladeelskeren? Bak sjokoladekaken vår toppet med kaffeglasur og grovhakkede nøtter.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins.