Sjokoladeterter
Sjokoladeterter er deilige porsjonskaker med mørk sjokolade og hasselnøtter på en sprø tertebunn. En festdessert til feiringer og lekkert på koldtbordet.
Ingredienser
50 g ristede hasselnøtter
150 g hvetemel
1 ss melis
75 g mykt meierismør
2 - 3 ss vann
2 ss maisstivelse (maizena)
1 ss kakaopulver
1 ss sukker
3 dl melk
3 ss sjokonøtt
75 g mørk sjokolade , hakket
Pynt
1-2 appelsiner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Mal nøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel, melis og smør. Mal videre til deigen ligner brødsmuler. Tilsett vann og fortsett malingen til blandingen har blitt en myk deig. Sett deigen til kjøling.
- Kjevle ut deigen og dekk seks små paiformer. Prikk bunnene med en gaffel.
- Stek tertebunnene midt i ovnen ved 200 °C til de er gylne.
- Bland maizena, kakao og sukker med litt av melken til det blir en glatt masse, og rør så inn resten av melken. Hell blandingen i en gryte og kok langsomt over svak varme under stadig omrøring til det tykner.
- Rør inn sjokonøtt og sjokolade, fyll røren i paiformene og avkjøl.
- Server tertene med renskårede biter av appelsin.
Prøv også jordbærterter til festbordet.