Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 sjokoladeterter
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 sjokoladeterter

Sjokoladeterter

Sjokoladeterter er deilige porsjonskaker med mørk sjokolade og hasselnøtter på en sprø tertebunn. En festdessert til feiringer og lekkert på koldtbordet.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Mal nøttene i en kjøkkenmaskin og tilsett hvetemel, melis og smør. Mal videre til deigen ligner brødsmuler. Tilsett vann og fortsett malingen til blandingen har blitt en myk deig. Sett deigen til kjøling.
  • Kjevle ut deigen og dekk seks små paiformer. Prikk bunnene med en gaffel.
  • Stek tertebunnene midt i ovnen ved 200 °C til de er gylne.
  • Bland maizena, kakao og sukker med litt av melken til det blir en glatt masse, og rør så inn resten av melken. Hell blandingen i en gryte og kok langsomt over svak varme under stadig omrøring til det tykner.
  • Rør inn sjokonøtt og sjokolade, fyll røren i paiformene og avkjøl.
  • Server tertene med renskårede biter av appelsin. 

Prøv også jordbærterter til festbordet. 

 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
2 stemmer